kriz süreçlerinde sosyal medya kullanımı


Sosyal Medya Neden Önemli?

Durmaksızın değişen dünyada insanlar, eserlerini ve fikirlerini paylaşacak platformlar yaratmıştır. Fikir paylaşımı ve tartışmanın yaşandığı sanal bir ortam olan sosyal medya, insan tabanlı olması nedeniyle de kitleleri bir araya getirerek, etkileşimin artmasını sağlamıştır. İnsanlar arası fikir üretimi sayesinde sosyal medya, bilgi teknolojilerinin gelişiminde en son aşama olmuştur.

Paylaşım ve tartışmanın esas alındığı iletişim şekli olan sosyal medya sayesinde, ülkeler arası sınırlar da ortadan kalkmıştır. Bu platform online medyanın yeni bir türü olarak da insanlara bir çok fırsatlar sunmuştur. En yeni fikirler sosyal ağ sayesinde yüzlerce, binlerce hatta milyonlar tarafından kısa sürede öğrenilebilip, tartışmaya açılabilir duruma gelmiştir.

Sosyal Medyanın Önemi

Televizyon ve gazete gibi medyalarda üretim yapanlar, genellikle özel şirket ya da hükümet tarafından gerçekleştirilirken, sosyal medya üretimi herkes tarafından, en düşük maliyetle sunulmaktadır. Yine yaşanan bir olay sonrası televizyon ve gazete gibi medyalar, iletişimde farkı saat, gün hatta haftayı seçerken, sosyal medyanın tepkisindeki zaman aralığına katılımcılar karar verir.

Kısa sürede oluşan veriler, sınırsız bir kütüphane gibidir. 1 milyardan fazla kişinin düzenli olarak iletişim kurduğu bir ortamda hiç bir üçüncü kişiye gerek kalmadan fikirler özgürce ifade edilmektedir. Bir bakıma sosyal medya sayesinde artık her birey kendinin medya patronudur. Ki son zamanlarda da sosyal medya, iletişim kanallarının farklılaşmasıyla birlikte reklam yönetimi, ürün ve hizmet satışları gibi boyutlar kazanmıştır.

Acwistanbul reklam ajansı

Kategoriler




Author
acwistanbulCopywriter
Makalemizi Paylaşabilirsiniz